Smartlog v3 » Bestyrelsesvalg 2007 » Valgflæsk - og alt det med småt!
Opret egen blog | Næste blog »

Bestyrelsesvalg 2007

patrick gram

Valgflæsk - og alt det med småt!

9. Nov 2007 11:53, Patrick Gram

Når man stiller op til et valg skal man jo helst love en hel masse! Men helst ikke mere end at man kan leve op til det. Men mere end de andre kandidater lover. Eller love at man vil gøre alt muligt - endnu bedre end de andre. Men det vil jeg ikke!

Det jeg til gengæld vil, er at fortælle om hvad jeg synes kunne være relevant at sætte på dagsorden i bestyrelsen.

Og her er jeg på forhånd nødt til at komme med en tilståelse: som valgt repræsentant i bestyrelsen er man ganske vist valgt af en bestemt medarbejdergruppe (VIP, TAP eller studerende) men man skal som medlem af bestyrelsen varetage hele skolens interesser. Og selvom jeg bestemt kærer mig om vores forskning, undervisning, formidling og alle de andre aktiviteter der er på CBS, ser jeg jo verden gennem mine administrative briller - for det er den verden jeg kender bedst.

Derfor er mit valgflæsk da også hovedsageligt rundet af de synspunkter jeg har indenfor det administrative område. Take it or leave it!

Valgflæsk # 1:

Medarbejderne på CBS. Jeg er alvorligt bekymret for at endnu flere af CBS' tap'ere skal forlade skolen. Bare i 2007 er mere end 100 medarbejdere i administrative funktioner holdt op, det svarer til en udskiftning på ca. 25 %. Er der noget galt med CBS eller er det bare fordi arbejdsmarkedet er så godt, at folk forlader CBS fordi de har fået ønskejobbet et andet sted? Jeg kender ikke svaret, men det bør bestemt have ledelsens fulde bevågenhed, og vi bør i 2008 have som målsætning at holde meget bedre på tap'erne. Den store udskiftning gør ondt på mange af os, for udskiftningen betyder jo at vi for en tid fungerer administrativt dårligere når så mange nye medarbejdere skal læres op og sættes ind i CBS' mange komplekse systemer og forretningsgange. Vi risikerer at den onde spiral fortsætter hvis der ikke sættes ind.

Valgflæsk # 2:

Et stort ønske hos mig har i mange år været at CBS bliver en mere gennemskuelig organisation. Vi er jo meget komplekse med et hav af uddannelser og en meget stor bredde indenfor forskningsemner, men så meget desto mere kan der værre grund til trimme organisationen så tingene bliver gjort en smule mere strømlinet og også mere ensartet de steder hvor det er smart at standardisere. Der må naturligvis være nogen flesksibilitet, men der er mange områder hvor man ikke behøver at opfinde en helt særlig løsning på et område hvis det er prøvet før. Vi skal slet og ret have flere standardløsninger til håndtere standardproblemer!  

Tags

Arkiv

Relaterede

Seneste